BOJE U DEKORISANJU

Boja je ono što čini magičnim i privlačnim sve što vidimo oko nas. Sjaj, privlačnost i lepota svega u prirodi zavisi u velikoj meri od boja i njihovog sklada. Kao i u prirodi, boja je ono što daje privlačnost, skladnost i prijatan utisak i u dekoracijama torti. Najvažnije što morate zapamtiti u upotrebi boja - ne treba se plašiti korišćenja boja, ne treba se plašiti traganja za originalnim.

-U dekorisanju torti ćete veoma često, koristiti samo jednu boju - to je ujedno i najjednostavniji način. Istovremeno, to može da bude i veoma lep način dekorisanja. Najbolji primer za to je bela svadbena torta, elegantna torta u boji čokolade, nežna svetlozelena torta, vesela roza ili žuta torta i slično.

-Kombinacije boja su bezbrojne, međutim morate uvek imati na umu:

-Bez obzira na sve, neke boje ne izgledaju prijatno (jestivo) i treba ih koristiti vrlo oprezno. Na primer, svetloplava i tamnoljubicasta daju prljavu nijansu ljubičastosive i morate razmisliti koliku će površinu zauzeti na torti. Zelena sa malo crvene, daće ružnu, blatnjavu boju, a ako u ljubičastu dodate žutu, rezultat će biti mračna neatraktivna boja.

-Nikad ne mešajte crvenu sa zelenom, žutom, ljubičastom, plavom i narandžastom. To pravilo naravno , ne važi za usklađivanje i postavljanje tih boja jedne pored druge, jer je crvena uz zelenu očaravajuća (ruže, listovi). Žuta i ljubičasta mogu da budu veoma atraktivne ako pravite cvet dan i noc. U svakom slučaju, nikad nećete pogrešiti ako dodate bele elemente uz svaku boju.

-Uživajte u bojama, eksperimentišite, posmatrajte, formirajte svoj vlastiti ukus i koristite boje koje će usrećiti vas i vaše drage.